Z babiččina receptáře: Klasické pařížské tyčinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

2 bílky
210 g moučkového cukru
100 g jemně strouhaných loupaných mandlí
40 g hladké mouky
Poleva:
1 bílek
moučkový cukr dle potřeby (velikost bílku)
citrónová šťáva dle potřeby
Dokončení:
hladká mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj šlehačem zapracujte moučkový cukr. Stěrkou do pěny zlehka vmíchejte mandlovou moučku promíchanou s moukou, obsah misky vyklopte na pomoučněný vál a rukama lehké bílé těsto dohněťte.

  2. Nenechte je odpočívat, hned je zpracujte. Válečkem je upravte do podoby plátku silného cca 4 mm, který okrojíte kolečkem a rozdělíte na proužky cca 10x2 cm.

  3. Pomocí špachtle je v rozestupu přeložte na plech s papírem na pečení. Zvlášť utřete v misce (příp. vyšlehejte) bílek s moučkovým cukrem, přidejte citrónovou šťávu a tolik cukru, aby poleva byla lesklá a hustá, ale stále mírně roztékavá.

  4. Pěnou povrch proužků potřete (nejlépe pomocí malého štětce) a v troubě vyhřáté na cca 150°C vše zvolna upečte (cca 30 minut). Povrch tyčinek musí zůstat bledý!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!