Wok - pražené zázvorové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kuřecí prsa bez kůže a kostí
2 PL rostlinný olej (ne olivový)
1 červená cibule
175 g mrkev
2 PL očištěného a nakrájeného zázvoru (Dumbier)
Na omáčku:
4 PL suché sherry
1 PL hustý rajský protlak
1 CL hnědý cukr
100 ml pomerančové šťávy
1 stroužek česneku (protlačeného)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev a zázvor očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli používejte jen červenou, nebo šalotku, nebo bílou cibuli. Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Zázvor na proužky.

  2. Olej ve woku (nebo hrnci s těžkým dnem) rozehřejeme úplně na plno. Přidáme cibuli a mrkev a osmahneme 5 minut. Přidáme zázvor a na proužky nakrájené kuřecí prsa. Posolíme a pražíme 15 minut za stálého míchání.

  3. Smícháme pomerančovou šťávu, cukr, nesladké sherry (nebo nesladké Portské), cukr, utřený česnek a protlak. Necháme povařit (měla jsem to dost suché, když se šťáva vždy vydusila, tak jsem v malém hrnku rozmíchala v horké vodě škrob a vlila ještě k masu).

  4. Necháme projít varem a hned vypneme. Ochutnáme a podle sebe ještě dochutíme. Někdy bývají pomeranče málo sladké, tak se žádá, trošku více cukru, ale opatrně s nim. Jako příloha je vhodná dušená rýže a nakrájené kousky pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!