Wok - pikantní kuřecí nudlová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kl tamarindové pasty
2 červené chilli papričky nakrájené nadrobno
3 rozmačkané stroužky česneku
2 cm zázvor
2 lžíce rybí omáčky (nebo sójové Kikkoman)
1 lžička palmového cukru nebo jemného krystalového cukru
1,5 litru kuřecího vývaru
350 g kuřecích prsíček
100 g na zápalky pokrájené mrkve
1 větší sladká brambora (Baťa)
100 g mladých kukuřice (nebo normalna sladka kukuřice z konzervy)
čerstvý nasekaný koriandr
100 g cherry rajčat
150 g rýžových nudlí

Postup přípravy receptu

  1. Mrkvu, cesnak, zemiak a dumbier ocistime.

  2. Mrkvu nakrajame na zapalky, dumbier nasekame a zemiak na male kocky. Tu je to prvykrat, co mi chutil sladky zemiak, respektive nevadil mi. Stiplavu papricku nakrajame na pruzky.

  3. Vyvar privedieme k varu a zacneme do neho pridavat tamarindovu pastu, cili papricky, cesnak, dumbier, rybiu omacku, cukor.

  4. Zdroj tepla stisime a nechame prebublat 5 minut. Vyvar sa Vam zafarbi na tmavo…nebude to ziadna cira tekutina, tamarind je ako smola a ma aj taku konzistenciu a ta rybacia omacka ma tiez svoje caro.

  5. Pocas tych 5 minut, nakrajame kuracie prsia na tenke planky (kusy na lyzicu).

  6. Znovu pridame zdroj tepla a vhodime tam maso. Nechame vriet dalsich 5 minut.

  7. Po 5 minutach stisime zdroj tepla a vhodime mrkvu, nakockany sladky zemiak a kukuricu.

  8. Primiesame nasekany koriander, ceresnove paradajky a rezance.

  9. Varime na slabom ohni este 5 min a vypneme.

  10. Podla chuti este dosolime….mne sa zdala malo kysla, tak som este pridala trochu tamarindu…a potom sa mi zdala zase malo kysla, tak som zase trosicku ocukrila….a tak. A na zaver som este prelisovala dnu 1 strucik cesnaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!