Vývar se slaninovými nočky a zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l vývaru (nebo vody + bujónová kostka)
- 1 PL olivového oleje extra virgin
- kousek másla
- 3 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- petrželová nať
- sůl
- pepř
- Na knedlíčky:
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL majoránky (v dlaních promneme)
- 2 PL strouhanky a cca 4 PL hrubé mouky nebo krupice (dle potřeby můžeme přidat)
Postup Vývar se slaninovými nočky a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na na kostičky nakrájené slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a odstavíme. Přendáme do misky, aby to rychleji zchladlo, přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření. Vše důkladně promícháme a zahustíme strouhankou a moukou (krupicí) do konzistence husté kaše.
Očištěnou zeleninu si nakrájíme na drobno (já používám V-krouhač) a osmahneme ji na oleji s kouskem másla.
Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujónovou kostku.
Přivedeme k varu a pomocí sítka na halušky protlačíme do polévky nočky.
Provaříme cca 10 min., přidáme petrželovou nať a podáváme. Dobrou chuť.