Vývar se slaninovými nočky a zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vývaru (nebo vody + bujónová kostka)
1 PL olivového oleje extra virgin
kousek másla
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
petrželová nať
sůl
pepř
Na knedlíčky:
100 g anglické slaniny
1 cibule
2 vejce
1 stroužek česneku
1 ČL majoránky (v dlaních promneme)
2 PL strouhanky a cca 4 PL hrubé mouky nebo krupice (dle potřeby můžeme přidat)

Postup přípravy receptu

  1. Na na kostičky nakrájené slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli a odstavíme. Přendáme do misky, aby to rychleji zchladlo, přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření. Vše důkladně promícháme a zahustíme strouhankou a moukou (krupicí) do konzistence husté kaše.

  2. Očištěnou zeleninu si nakrájíme na drobno (já používám V-krouhač) a osmahneme ji na oleji s kouskem másla.

  3. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme bujónovou kostku.

  4. Přivedeme k varu a pomocí sítka na halušky protlačíme do polévky nočky.

  5. Provaříme cca 10 min., přidáme petrželovou nať a podáváme. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!