Vývar s bylinkovými nočky

Recepty, Polévky

Suroviny

750 ml vývaru
1 mrkev
½ menšího pórku
hrst mungo klíčků
1 vejce
50 g polohrubé mouky
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve vývaru uvaříme do poloměkka očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Pak přidáme na proužky nakrájený pórek. Necháme vařit, dokud si nepřipravíme nočky.

  2. Vejce, mouku a bylinky osolíme a důkladně v hrnku rozmícháme. Pomocí 2 lžiček tvoříme malé nočky, které zavaříme do polévky.

  3. Když nočky vyplavou na povrch, přidáme do polévky mungo klíčky, podle potřeby dosolíme a už nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!