Výpečky s pečeným bramborem aneb 2 v 1

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 syrových brambor ve slupce
500 g vepřového bůčku (nebo vepřové plece)
sůl
celý kmín
voda
2-3 cibule
4 stroužky utřeného česneku
uzená paprika (nebo papriková pasta)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce omyjeme a pokrájíme na větší kousky, dáme je stranou. Vepřový bůček (plec) pokrájíme na kostky a položíme do pekáčku spolu s na měsíčky pokrájenou cibulí. Maso osolíme, posypeme kmínem, vmícháme utřený česnek a promícháme.

  2. Bůček podlijeme vodou a pečeme v rozehřáté troubě do poloměkka.

  3. Nakonec do pekáčku přidáme pokrájené brambory, které promícháme s uzenou paprikou, voňavým sosem s výpečky z bůčku a dál pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!