Výpečky na smažené cibuli, hrubozrnné hořčici a medu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g bůčku
1 cibule
2 hrsti sušené cibule
4 stroužky česneku na plátky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce oleje
1-2 lžíce medu
lžička uzené papriky
vývar
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky a cibuli na klínky. Smícháme hořčice, olej, med a papriku. Do pekáčku dáme obě cibule, česnek a osolené maso.

  2. Přidáme ochucenou hořčici, kmín a vše pořádně promícháme. Zalijeme vývarem, tak do poloviny masa a dáme do trouby, vyhřáté na plný výkon na 10 minut.

  3. Potom maso promícháme, přiklopíme a snížíme teplotu na 180 st. Pečeme 55-60 minut. Průběžně maso občas promícháme a podle potřeby podléváme.

  4. Po hodině pečení zjistíme, jestli je maso měkké (já ho neměla) a dopečeme do měkka. Před koncem pečení pekáč odkryjeme a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!