Vynikající žemlovka, jako dort

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

7 rohlíků
1 vanilkový cukr
500 ml mléka na žemlovku
500 ml mléka na pudink
170 g krystalového cukru
2 lžíce krystalového cukru na pudink
500 g meruňkového kompotu nebo jablek
100 g posekaných vlašských ořechů - nemusí být
1 vanilkový pudink
asi 100 g rozehřátého másla
citronová kůra
3 vejce
strouhanka
máslo na vymazání a vysypání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. V mléce rozkvedláme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a dáme trochu ohřát. Rohlíky nakrájíme na plátky, namáčíme v ohřátém mléce se žloutky a skládáme do vymazaného a vysypaného pekáčku.

  2. Uvaříme vanilkový pudink a necháme ho zchladnout. Pak přidáme na poskládané rohlíky meruňky, prolijeme pudinkem, buď v mezerách mezi meruňky nebo polijeme celé patro, trochu posypeme ořechy a zase naskládáme rohlíky.

  3. Navrchu je třeba mít rohlíky, které pokapeme máslem a dáme péct dozlatova. Před dokončením pečení uděláme z bílků, které nám zbyly, tuhý sníh, potřeme jím vršek žemlovky a zapečeme dorůžova už ve vypnuté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!