Vymazlené zelí

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg sáček kysaného zelí
2 cibule
cukr krupice
sůl
masový výpek

Postup přípravy receptu

  1. Do masového výpeku, ve kterém nemusí být ani sádlo, ale spíš ten rosol, dáme 2 na kolečka pokrájené cibule, necháme zesklovatět, přidáme 1 lžíci cukru krupice a ještě chvíli karamelizujeme.

  2. Pak na tento základ vložíme zelí bez nálevu, ale vodou nepropláchnuté, aby si zachovalo svoji kyselou chuť.

  3. Promícháme, trochu ho podlijeme vodou a při vyšší teplotě, velmi krátce, pouhých 10 minut podusíme. Pak ho necháme přikryté dalších 20-30 minut tzv. (dojít).

  4. Dochutíme podle potřeby solí, octem nebo cukrem, jak máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!