Vymazlené játrové knedlíčky

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

200 g drůbežích jater
60 g másla
1 malá cibulka
2 vejce
200 g strouhanky
špetka majoránky
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. V pánvi rozpustíme máslo, na kterém do měkka osmahneme cibulku. Poté přisypeme větší část strouhanky a za stálého míchání chvíli pražíme. Vysypeme do mísy a dáme stranou.

  2. Játra důkladně omyjeme, odblaníme a rozmixujeme na kaši (samozřejmě můžeme i naškrábat, z úspory času je mixuji). Přidáme je ke strouhance a promícháme. Vklepneme vejce, zbytek strouhanky, majoránku, česnek a koření dle chuti.

  3. Vše pečlivě promícháme a mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky 2 cm velké. Dávám je vařit rovnou do polévky na cca 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!