Vymazlené játrové knedlíčky
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 200 g drůbežích jater
- 60 g másla
- 1 malá cibulka
- 2 vejce
- 200 g strouhanky
- špetka majoránky
- česnek
- sůl
- pepř
Postup Vymazlené játrové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. V pánvi rozpustíme máslo, na kterém do měkka osmahneme cibulku. Poté přisypeme větší část strouhanky a za stálého míchání chvíli pražíme. Vysypeme do mísy a dáme stranou.
Játra důkladně omyjeme, odblaníme a rozmixujeme na kaši (samozřejmě můžeme i naškrábat, z úspory času je mixuji). Přidáme je ke strouhance a promícháme. Vklepneme vejce, zbytek strouhanky, majoránku, česnek a koření dle chuti.
Vše pečlivě promícháme a mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky 2 cm velké. Dávám je vařit rovnou do polévky na cca 5 minut.