Vylepšená česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 polévková lžíce sádla
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- hovězí vývar
- 1 vejce
- 1 větší brambora
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
Postup Vylepšená česnečka
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme sádlo, které zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku, tu zalijeme asi 7 dl studeného vývaru a pořádně metličkou rozmícháme, abychom v polévce neměli hrudky.
Bramboru nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a přidáme pepř, kmín, majoránku, 1,5 prolisovaného stroužku česneku. Osolíme a vaříme do změknutí brambor.
Pak do polévky zašleháme vejce. Povaříme.
Těsně před odstavením z plotny dáme zbytek česneku a polévku dále nevaříme.