Vylepšená česnečka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 polévková lžíce sádla
3 polévkové lžíce hladké mouky
hovězí vývar
1 vejce
1 větší brambora
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme sádlo, které zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku, tu zalijeme asi 7 dl studeného vývaru a pořádně metličkou rozmícháme, abychom v polévce neměli hrudky.

  2. Bramboru nakrájíme na malé kostičky, vložíme do polévky a přidáme pepř, kmín, majoránku, 1,5 prolisovaného stroužku česneku. Osolíme a vaříme do změknutí brambor.

  3. Pak do polévky zašleháme vejce. Povaříme.

  4. Těsně před odstavením z plotny dáme zbytek česneku a polévku dále nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!