Vydatná pikantní klobásovo-bramborová omeleta s feferonkou

Recepty, Ostatní

Suroviny

6 vajec
3 jarní cibulky i s natí
1 pikantní klobása typu čabajské
100 g anglické slaniny
3 brambory
100 g uzeného sýru
1 stroužek česneku
cherry rajčátka
½ chilli papričky
hrst krášku
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambry ve slupce, oloupeme a nakrájíme na 1 cm plátky. Cibulku na kolečka, cherry rajčátka přepůlíme, slaninu na proužky, klobásu na plátky, sýr nastrouháme, česnek naškrábeme a chilli papričku na drobno.

  2. Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Přidáme cibulku, ½ sýru, česnek, feferonku, nakrájené brambory, hrášek. Opatrně promícháme.

  3. Na trošce oleje si opečeme slaninu, klobásku a přidáme k směsi. Ještě jednou opatrně zamícháme a nalejeme do lehce vymaštěné pánve či jiné zapékací nádoby. Posypeme druhou půlkou sýra, poklademe rajčátky a dáme upéct do trouby na 170°, až to zezlátne.

  4. Hotovou omletu přendáme na talíř a libovolně ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!