Výborný citronový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

těsto:
200 g hladké mouky
125 g Hery
3 žloutky
75 g cukr moučka
1/2 prášku do pečiva
kůru a šťávu z BIO citronu
vanilkový cukr
krém:
2 vanilkové pudinky
1/2 l vody
cukr dle chuti
kůru a šťávu z 1 citronu
100 g másla
bezé:
3 bílky
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Těsto - vypracujeme ze všech surovin těsto a necháme odležet. Pokud je těsto lepivé, tak přidáme mouku (záleží na velikosti citronů). Po asi půl hodině rozválíme těsto a vyplníme s ním dortovou formu a dáme péci.

  2. Pečeme při 180°C asi 15 - 20 min... Těsto by mělo začít růžovět, ale nemělo by se dopéci zcela, neboť půjde ještě jednou do trouby!!!

  3. Krém - uvaříme si puding ze 2 vanilkových pudingů a vody, ocukrujem. Do teplého pudingu přimícháme máslo a nakonec kůru a vodu z citronu.

  4. Krém navršíme na skoro upečený dort a necháme vychladnout. Poté si udělejte bezé. A troubu dejte rozehřát na 150°C.

  5. Bezé - ušlehejte tuhý sníh a do něj zašlehejte cukr, tak aby vám vznikl hustý sníh.

  6. Bezé navršte na vychladlý krém a dejte zapéci. Pečte dokud se neutvoří růžová bílková krusta.

  7. Poté vytáhněte z trouby a nechte zcela vystydnout, teprve poté se do něj pusťte!!! Je to důležité, jinak se vám rozteče a nebude držet tvar!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!