Výborná bulharská pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1/2 kg točeného salámu
3 cibule
1/2 sklenice okurek (0,7l)
5 stroužků česneku
1 větší rajský protlak
3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
2 polévkové lžíce oleje
3 malé lžičky cukru
1/2 lžičky soli
4-6 lžiček tatarské omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Protože jsem tu nenašla recept na Bulharskou pomazánku, která by obsahovala hořčici, přidávám jeden od své skorotchýně ze Slezska (mimochodem vynikající kuchařky), která je naprosto vynikající! Točený salám oloupeme a na masovém strojku společně s cibulí a česnekem umeleme. Okurky najemno nastrouháme, necháme přes sítko odkapat šťávu a rukou ještě vymačkáme. K umletému salámu přidáme rajský protlak, plnotučnou hořčici, olej, cukr a sůl a zamícháme. Nakonec do pomazánky vmícháme vymačkané okurky a tatarskou omáčku. Pomazánky je plná mísa, pro menší jedlíky doporučuji pouze poloviční dávku!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!