Vrtulky s opraženou krupicí

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin - vrtulky
8 rovných polévkových lžic hrubé krupice
2 polévkové lžíce oleje
voda
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit vodu, ve varu ji osolíme, vložíme těstoviny a uvaříme, aby byly měkké cca 12-15 minut.

  2. Do kastrolu na rozpálený olej vložíme hrubou krupici, osolíme a za stálého míchání opražíme do zlatohněda.

  3. Do rychlovarné konvice dáme uvařit 200ml vody a ihned po uvaření zalijeme opraženou krupici, vodu necháme vyvařit a odstavíme z plamene.

  4. Do takto připravené krupice v mícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme, popřípadě dosolíme. POZOR! při zalévání nesklánět obličej těsně nad hrnec s krupicí! Podáváme s červenou řepou, kyselou okurkou, čalamádou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!