Vrtulky s opraženou krupicí
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g těstovin - vrtulky
- 8 rovných polévkových lžic hrubé krupice
- 2 polévkové lžíce oleje
- voda
- sůl
Postup Vrtulky s opraženou krupicí
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit vodu, ve varu ji osolíme, vložíme těstoviny a uvaříme, aby byly měkké cca 12-15 minut.
Do kastrolu na rozpálený olej vložíme hrubou krupici, osolíme a za stálého míchání opražíme do zlatohněda.
Do rychlovarné konvice dáme uvařit 200ml vody a ihned po uvaření zalijeme opraženou krupici, vodu necháme vyvařit a odstavíme z plamene.
Do takto připravené krupice v mícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme, popřípadě dosolíme. POZOR! při zalévání nesklánět obličej těsně nad hrnec s krupicí! Podáváme s červenou řepou, kyselou okurkou, čalamádou...