Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg nastrouhaných brambor
400 g uzeného bůčku (nebo žeber)
300 g kyselého zelí
1 vejce
1 dcl mléka
4-6 stroužků česneku
1 cibule
asi 150 g hladké mouky
majoránka
pepř
sůl
olej (nebo sádlo)
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso si uvaříme(z vývaru můžeme udělat polévku) a zelí si podusíme a ochutíme, jak jsme zvyklí.

  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, či robotu. Chvilku je necháme stát, aby pustily vodu, tu vylijeme a ještě brambory trochu ručně vymačkáme.

  3. K nim přidáme vejce, mléko, česnek, cibuli nakrájenou nadrobno, mouku, polovinu překrájeného zelí a polovinu uzeného masa, nakrájeného na menší kostky.

  4. Už jen osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, pažitkou a dobře promícháme(dělám to nejraději rukama).

  5. Na pánev si dáme tuk, a pečeme placičky silných 0,5 cm a z obou stran osmažíme a dáváme na papírovou utěrku, která z nich odsaje tuk. Ještě teplé je proložíme připraveným zbytkem zelí a zbytkem uzeného masa a servírujeme na talíř-můžeme obložit zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!