Vrabčí hnízda s ďábelským plátkem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4-6 plátků vepřové krkovičky nebo jiného masa nejlépe krůtí nebo drůbeží
cibuli
3 lžíce oleje
dijonská hořčice
chilli pastu
pepř
sůl
drcený česnek
lžičku světlé instantní jíšky
1 dcl bílého vína
2 lžíce polohrubé mouky
nastrouhaný čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, čili pastou a česnekem. Posypeme polohrubou moukou a dáme zprudka opéct na pánev. Maso vyjmeme, dáme do kastrolu nakrájenou cibuli a restujeme jenom aby zesklovatěla.

  2. Vložíme zpět maso a podlijeme asi 2 dcl vývaru nebo vody. Když je maso skoro hotové přidáme víno, necháme maso dodělat a sosík zahustíme jíškou.

  3. Vrabčí hnízda: Očištěné brambory nastrouháme na hrubém struhadle (já dělala na WS kráječi slabší nudličky), přidala jsem ještě lžíci škrobové moučky, aby to drželo tvar, osolila a pekla na mírnější teplotě, aby se to propeklo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!