Voňavý divoký pekáč

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Uzená žebra
kuřecí paličky
velká cibule
palice česneku
3 stroužky česneku (oloupané)
bobkový list
jalovec
nové koření
červená paprika
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
2 dcl bílé víno
vývar z uzeného masa
sójová omáčka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso předem povaříme a vývar uschováme na podlévání.

  2. Kuřecí paličky osolíme a poprášíme červenou paprikou.

  3. Cibuli nakrájíme na měsíčky, oloupané stroužky česneku posekáme, palici česneku rozpůlíme i se svrchní slupkou.

  4. Do pekáče dáme polovinu cibule a posekaného česneku, naskládáme vedle sebe střídavě kuřecí paličky a uzené, zasypeme zbytkem cibule, česneku, veškerým kořením a bylinkami a mezi maso opatrně položíme půlky palice česneku.

  5. Zastříkneme sójovou omáčkou a podlijeme vínem, přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut.

  6. V průběhu pečení podléváme podle potřeby uzeným vývarem. Odkryjeme, přidáme máslo a dopečeme dozlatova.

  7. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme, vymačkáme do ní opečené česneky a podle potřeby zahustíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!