Vočepec

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2,5 kg brambor
1/4 kg cibule
4 plné lžíce sádla
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme štědře vepřovým sádlem (použijeme asi dvě plné lžíce).

  2. Oloupané brambory nakrájíme na cca 3 mm silné plátky. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky nebo čtvrtkolečka.

  3. Nyní klademe na vymaštěný plech jako první vrstvu brambory, které posypeme cibulí. Lehce opepříme a osolíme. Na první vrstvu přijde stejným způsobem druhá vrstva a další do spotřebování všech brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory. Již nesolíme, jen opepříme a opět štědře omastíme sádlem.

  4. Pečeme uprostřed při teplotě 200°C do zlatova asi 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy