Vločkový koláč v pomerančovém kabátku

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
3/4 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku hladké mouky
1 vejce
1 lžíce citronové kůry
1/2 hrnku mléka
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
PUDINKOVÝ KRÉM:
1/2 hrnku mléka
1 pudinkový prášek s vanilkovou nebo jogurtovou příchutí
1 vanilkový cukr
1 bílý jogurt
POMERANČOVÉ ŽELÉ:
1/2 litru 100% pomerančového džusu
2 balíčky extra silné čiré (nebo žluté) želatiny

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO: vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem.

  2. Zěsto nalít do vymazané dortové formy a zvolna péct při 150° C.

  3. Nevyklápět a nechat ve formě vychladnout.

  4. PUDINKOVÝ KRÉM: mléko osladit vanilkovým cukrem a pudink uvařit podle návodu.

  5. Hotový pudink nechat vychladnout, ušlehat s jogurtem a rozetřít na korpus.

  6. POMERANČOVÉ ŽELÉ: želatinu připravit podle návodu, jen místo vody použít pomerančový džus. Nalít na pudinkovou vrstvu a po vychladnutí dát celý koláč asi na 3

  7. h do ledničky.

  8. Hotový koláč objet nožem a teprve potom odstranit boční díl formy.

  9. Spodní díl nechat - poslouží i jako podnos.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!