Vláčný koláč s tvarohem, brusinkami a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na drobenku:
180 g cukru krupice
180 g másla
1-2 vejce
kokos strouhaný
1 prášek do pečiva
450 g polohrubé mouky
Na tvarohovou náplň:
500 g tvarohu
350-400 ml mléka
1-2 vejce
150 g moučkového cukru
1 vanilkový puding
kapka rumu
popřípadě vanilkový cukr
4-5 nastrouhaných jablek
2 -3 polévkové lžíce divokých brusinek

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva, pudink, rum, mouku, kokos, smícháme dohromady v drobenku. Větší část drobenky nasypeme na vymazaný plech, připravíme si tvarohovou náplň, kterou nalijeme na drobenku.

  2. Do misky dáme cca 2 polévkové lžíce mouky a 2 polévkové lžíce skořicového cukru a v této směsi obalíme jablka, aby nám v tvarohu nepropadly na dno. Na tvaroh nepravidelně poházíme divoké brusinky a pak přidáme jablka, obalená v mouce a skořicovém cukru.

  3. Takto obalená jablka (/jiné ovoce např. švetsky nebo meruňky apod.) pak pokládáme na tvarohovou směs s brusinkami. Vše zasypeme zbylou drobenkou a pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě asi 50-60 minut na 180°C.

  4. Špejlí opatrně zkoušíme, dokud není těsto zcela propečené, počítejme s tím, že koláč nám vyskočí dost vysoko, proto je třeba zkoušet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!