Višňový sirup

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Višně
cukr krystal nebo krupice
kyselina citrónová
můžeme přidat trochu aroma - v lahvičce s příchutí griotky nebo punče

Postup přípravy receptu

  1. Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit.

  2. Pak přes gázu, nebo řídké plátno vymačkáme. Štávu odměříme a dáme do větší nádoby, zahřejeme zhruba na 50 - 60°C a přidáme na 1 litr šťávy 1,70 kg cukru, 8 - 15 g kyseliny citrónové - čím je ovoce sladší, tím více kyseliny citrónové a můžeme přidat trochu aroma dle chuti.

  3. Zahřejeme na 85°C, mícháme, sbíráme pěnu. Ještě horké plníme do předehřátých láhví, zavíčkujeme, láhve položíme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!