Višňový jogurtový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 kelímky bílého jogurtu
(obsah kelímku 120-150 g)
2 kelímky hrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
1 kelímek cukru moučka
2 vejce
6 lžic oleje
Drobenka:
polohrubá mouka
máslo
moučkový cukr
vanilkový cukr
višně

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravte drobenku - všechny suroviny zpracujte v hlubokém talíři nebo misce na drobivou směs. Připravte také višně, omyjte je, otrhejte stopky, můžete vypeckovat, ale nemusíte.

  2. Suroviny na těsto dejte jednoduše do mísy a důkladně promíchejte. Plech nebo koláčovou formu vymažte sádlem (máslem) a vysypte polohrubou moukou, nalijte těsto, posypte ovocem a nakonec drobenkou.

  3. Pečte pozvolna v předem nahřáté troubě na 180°C. Zkouška vpichem špejle je nevyhnutelná, lepí-li se na ni těsto, není ještě hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!