Višňovo-mandlové muffiny

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
1 PL hladké mouky
1 PL prášku do pečiva
1/2 ČL jedlé sody
1/2 ČL soli
140 g másla měkkého a nakrájeného na kousky
150 g krupicového cukru
2 vejce
1 ČL vanilkového extraktu
1 ČL mandlového extraktu
370 g bílého jogurtu
400 g vypeckovaných třešní a rozpůlených
75 g mandlových lupínků plus na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 200°C. Smícháme 3 hrnky mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl ve středně velké míse, dáme stranou.

  2. Utřeme máslo a cukr v robotu dohladka, asi 3 minuty na vysoké obrátky. Přidáme vejce, jedno po druhém, a třeme, potom přidáme oba extrakty. Následně vmícháme jogurt.

  3. Potom už ručně vmícháme postupně suché přísady a řádně promícháme. Třešně lehce obalíme v 1 lžíci mouky a postupně vmícháme společně s mandlovými lupínky do těsta.

  4. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a těsto do nic rozdělíme. Lehce posypeme mandlovými lupínky. Pečeme 8 minut a pak snížíme teplotu trouby na 175°C a dopečeme dalších cca 15 - 20 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!