Višňové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

KORPUS:
120 g krupicového cukru
100 g mletých mandlí
200 g polohrubé mouky
1 vanilkový pudink
1 lžička kypřícího prášku
NÁPLŇ:
50 g krupicového cukru
1 vanilkový pudink
450 g višňový kompot (300 g višní a 150 ml nálevu z kompotovaných višní)
DOHOTOVENÍ:
400 ml smetany ke šlehání
4 PL silné černé kávy
1 PL cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mandle, mouku a pudink s kypřícím práškem a promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 180°C zhruba 15 minut.

  2. Mezitím, co se nám peče korpus si připravíme náplň: Nálev višní zředíme 150 ml vody. V části nálevu si rozmícháme cukr s pudinkem, zbylou šťávu přivedeme k varu a poté do ní vlijeme směs nálevu a pudinku a vaříme do zhoustnutí. Do ještě horkého pudinku zamícháme višně a směs rozetřeme na korpus.

  3. Na závěr si z 1/2 smetany, cukru a kávy připravíme kávovou šlehačku, ze zbylé smetany a van. cukru šlehačku vanilkovou(lepší je vanilkový lusk). Nyní pomocí cukrářského sáčku nastříkáme obě šlehačky střídavě do pruhů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!