Vinuté roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné
1 velká cibule
1 sladká smetana
1 PL worcesteru
1 PL dijónské hořčice
olej
sůl
hovězí bujón nebo vývar
Na náplň:
2 cm másla
5 dkg slaniny
2 KL sardelové pasty
1 PL kaparů
1 sladkokyselá okurka (já dala ještě 2 kolečka mrkve z okurek)
kousek cibule
1 stroužek česneku
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme.

  2. Na náplň utřeme máslo se sardelovou pastou, ostatní drobně nasekáme, česnek prolisujeme a vymícháme na pastu.

  3. Pastou potřeme maso, svineme do závitků, zpevníme provázkem a zprudka opečeme na oleji ze všech stran do hněda.

  4. Závitky vyjmeme a do výpeku dáme pokrájenou cibuli, necháme zesklovatět a vrátíme závitky zpět.

  5. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  6. Závitky opět vyjmeme a odstraníme provázky,výpek zaprášíme moukou, rozmícháme a zalijeme smetanou, přimícháme hořčici, worcester a necháme ještě řádně provařit.

  7. Vrátíme závitky do omáčky a prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!