Vinné klobásky v listovém těstě

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

zhruba 400 g vinné klobásy
1 balení listového těsta
rozšlehané vejce - na potření
sůl
koření nebo semínka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu pokrájíme na kousky dlouhé cca 6 - 10 cm. Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme ho na obdélníčky široké přibližně jako délka pokrájených klobásek a do každého zabalíme kousek klobásy.

  2. Válečky přendáme na plech s pečícím papírem, který jsme pocákali vodou (není nutné), potřeme válečky vejcem, posypeme mírně solí, kořením nebo semínky dle chuti, vložíme do rozpálené trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova.

  3. Je to nenáročné, rychlé pohoštění, které chutná dobře jak teplé, tak i studené.

  4. Můžeme k nim podávat zeleninové saláty nebo sklenici chlazeného piva, případně různé dipy či hotové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!