Vídeňská roštěná (pro zizala)

Recepty, Minutky

Suroviny

cibule
4 ks roštěnek (nízký roštěnec je vhodnější) 1 cm silných
sůl, pepř
hladká mouka
tuk na smažení (sádlo, máslo, olej)
trochu vývaru (voda)
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Napřed usmažíme do zlatova na kroužky nakrájenou cibuli a dáme bokem.

  2. Okraje roštěnek nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, shrneme do původního tvaru, pomoučíme (někdo moučí jen z jedné strany)

  3. a opečeme do hněda na rozpáleném tuku. Z první strany asi 2 až 3 minuty a z druhé strany 1 až 2 minuty. Maso dáme na nahřátý tác a udržujeme v teple (pod alobalem).

  4. Šťávu na pánvi zastříkneme vývarem (vodou), dosolíme, krátce povaříme (můžeme zjemnit studeným máslem) a nalijeme na roštěnky.

  5. Maso posypeme osmaženou cibulí a neseme na tabuli.

  6. Příloha: brambory, rýže, volské oči, zeleninová obloha, nakládaná zelenina – okurky jsou asi nejlepší a patří k tomuto jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!