Vícezrnný kváskový semínkový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
200 ml vývaru z melty
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné grahamové mouky
200 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
1 lžíce kmínu
1 lžíce otrub
1 lžíce sezamu
1 lžíce lněného semínka
3 lžíce slunečnicové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.

  2. Po signálu přidáme semínka (nemusí být). Pečeme na celozrnný program.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!