Větrníky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 šálek vody
4 lžíce rostlinného tuku /másla
3/4 šálku polohrubé mouky
3 vejce
KRÉM:
1 šálek šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
2 lžičky kávovéo likéru (nemusí být)
(ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:)
230g čokolády na vaření
3 lžíce smetany

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a rostlinný tuk dáme do hrnce, na mírném plameni necháme rozpustit a vodu přivést k varu. Odendáme z plotny a ze stálého míchání přidáváme mouku.

  2. Vrátíme na plotnu a mícháme, dokud se ze směsi nevytvoří těsto, necháme vychladnout. Vychlazené těsto důkladně mícháme a postupně zašleháme vejce.

  3. Směs dáváme lžící na vymazaný a vodou pocákaný plech. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200°C, poté snížíme na 180°C a pečeme 30 minut dozlatova.

  4. Po vytažení z trouby propíchneme párátkem, aby mohla uniknout pára. Necháme vychladnout na místě, kde není průvan.

  5. Krém: šlehačku vyšleháme do tuha, přidáme cukr a likér. Větrníky lehce rozřízneme a plníme krémem.

  6. Každý větrník polijeme čokoládovou polevou. Poleva: čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Smícháme se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!