Veselý řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Krém:
1 vanilkový puding
100 g pískového cukru
400 ml mléka
100 g moučkového cukru
300 g másla
rum
2 lžíce kakaa
100 g ztuženého pokrmového tuku
marmeláda
čokoláda na zdobení
alginátové ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: vejce ušleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Dáme na menší plech, aby korpus vyskočil, protože ho budeme prořezávat.

  2. Pečeme na pečicím papíru v rozpálené troubě. Vychladlý korpus prořízneme. Podle vaší představy si můžete korpus přeříznout na půl, podle toho, jaký tvar - šířku a délku řezu chcete.

  3. Vyšleháme si krém: Máslo vyšleháme s cukrem a pudinkem. Přidáme rum dle chuti a kakao. Také si krém můžete přisladit, podle své chuti. Nakonec do krému zašleháme roztopený pokrmový tuk - krém tak lépe drží.

  4. Pláty řezu potřeme marmeládou + krémem a postupně na sebe vrstvíme všechny pláty. Nakonec celý řez obmažeme krémem a zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!