Veselý řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce horké vody
- 3 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Krém:
- 1 vanilkový puding
- 100 g pískového cukru
- 400 ml mléka
- 100 g moučkového cukru
- 300 g másla
- rum
- 2 lžíce kakaa
- 100 g ztuženého pokrmového tuku
- marmeláda
- čokoláda na zdobení
- alginátové ovoce
Postup Veselý řez
Postup přípravy receptu
-
Korpus: vejce ušleháme s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Postupně přidáváme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Dáme na menší plech, aby korpus vyskočil, protože ho budeme prořezávat.
Pečeme na pečicím papíru v rozpálené troubě. Vychladlý korpus prořízneme. Podle vaší představy si můžete korpus přeříznout na půl, podle toho, jaký tvar - šířku a délku řezu chcete.
Vyšleháme si krém: Máslo vyšleháme s cukrem a pudinkem. Přidáme rum dle chuti a kakao. Také si krém můžete přisladit, podle své chuti. Nakonec do krému zašleháme roztopený pokrmový tuk - krém tak lépe drží.
Pláty řezu potřeme marmeládou + krémem a postupně na sebe vrstvíme všechny pláty. Nakonec celý řez obmažeme krémem a zdobíme dle vlastní fantazie.