Věrky salát z bílého zelí
Recepty, SalátySuroviny
- 400 g bílého zelí
- 100 g nakládané červené řepy
- 2 jablka
- 2 lžíce majonézy
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce pikantní hořčice
- sůl
- mletý pepř
- zelená petrželka nebo pažitka
Postup Věrky salát z bílého zelí
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme a opláchneme (několik velkých a pěkných listů si odložíme na závěrečnou úpravu pokrmu). Zelí jemně nakrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a také je nastrouháme (hrubší oka struhadla). Sterilovanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme na kostičky.
Nakrájené zelí, řepu a jablka promícháme s majonézou, jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.
Salátovou mísu vyložíme odloženými listy zelí a upravíme. Promíchaný salát přendáme do takto upravené mísy, posypeme zelenou petrželkou nebo pažitkou a necháme alespoň půl hodiny odpočinout.