Věrky salát z bílého zelí

Recepty, Saláty

Suroviny

400 g bílého zelí
100 g nakládané červené řepy
2 jablka
2 lžíce majonézy
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce pikantní hořčice
sůl
mletý pepř
zelená petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme a opláchneme (několik velkých a pěkných listů si odložíme na závěrečnou úpravu pokrmu). Zelí jemně nakrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a také je nastrouháme (hrubší oka struhadla). Sterilovanou červenou řepu necháme okapat a nakrájíme na kostičky.

  2. Nakrájené zelí, řepu a jablka promícháme s majonézou, jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.

  3. Salátovou mísu vyložíme odloženými listy zelí a upravíme. Promíchaný salát přendáme do takto upravené mísy, posypeme zelenou petrželkou nebo pažitkou a necháme alespoň půl hodiny odpočinout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!