Věrky - Domácí sušená rajčata

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

keříčková rajčata - co nejzralejší, ale stále tvrdá
mořská sůl
bazalka
libeček - sušený
rozmarýn - sušený
stévia - sušená
Konzervace:
olivový olej
česnek - čerstvý
bazalka - čerstvá
paprička kozí roh - čerstvá
Doba rozležení - 7 dní

Postup přípravy receptu

  1. Na pláty sušičky naskládáme rajčátka příčně rozříznutá, osolíme a posypeme sušenými promíchanými bylinkami (pozor na sladkost stévie).

  2. Sušíme v sušičce: 60 min - 70°C 60 min - 50°C 60 min - 70°C Střídáme pláty v sušičce. Nyní by měly být rajčata suchá - zkontrolujeme. Takto jsou rajčata připravena pro konzervaci olejem.

  3. Zahřejeme olivový olej (nesmí se smažit). Do skleničky vložíme stroužek česneku, snítku bazalky a kozí roh. Začneme skládat sušená rajčata po vrstvách a proléváme teplým olivovým olejem (skládéme do 3/4 - rajčata zvětší objem). Zavíčkujeme a otočíme asi na 5 min dnem vzhůru pro stažení víčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!