Vepřový plátek v zelenině a polotovaru z papiňáku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové krkovice (nebo plecka - 4 silnější plátky)
Na marinádu:
4 lžíce oleje
2 lžíce grilovacího koření
1 lžíce sušeného česneku
1/4 lžičky mletého černého pepře
80 g gazdovské slaniny
1 cibuli (velkou)
3 masité papriky (velké)
2 rajčata (velká, zbavená slupky)
1/2 balíčku Gusto Fix goulash /zahušťovací polotovar zakoupený v Kauflandu)

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nádobce s víčkem si umícháme marinádu, ve které obalíme plátky masa a dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Pokud necháme i 24 hodin, také se nic nestane.

  2. Papiňák (tlakový hrnec) rozehřejeme a napřímo, bez tuku vložíme odpočaté plátky masa, které prudce po obou stranách orestujeme.

  3. Maso vyjmeme, do hrnce dáme slaninu nakrájenou na širší špalíčky a necháme cca 3 minuty osmahnout. Přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a další 3 minuty restujeme.

  4. Na tento základ dáme maso, zasypeme na kostičky nakrájenými rajčaty a na širší proužky nakrájenými paprikami. Vše podlijeme 300 ml horké vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  5. Od doby varu vaříme na mírném plameni 25 minut. Poté hrnec ochladíme, maso vyjmeme a odložíme bokem.

  6. V 50 ml studené vody rozmícháme Fix goulash, který vlijeme do hrnce se šťávou, vložíme odložené maso a za občasného promíchávání ode dna necháme 10 minut provařit. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!