Vepřový plátek na zelenině s kapary

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové plátky
50 g uzené slaniny
mrkev
kousek pórku
hrst fazolek
1 lžička kapary
sůl
hořčice
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky mäsa naklepeme, potrieme horčicou a osolíme.

  2. Do pekáčika dáme plátky slaniny, na ňu dáme fazuľky, na hranolčeky narezanú mrkvu, na kolieska narezaný pór.

  3. Na zeleninu uložíme plátky mäsa, na každý plátok dáme asi 5 mm hrubé koliesko cukety, ktoré jemne osolíme a okoreníme. Posypeme kaparami.

  4. Podlejeme jemne vodu a zakryté v rúre dusíme asi 30 minut.

  5. Potom odkryjeme a dopečieme. Podľa potreby podlievame horúcou vodou, len toľko, aby bola šťava k jedlu. Podávame podľa chuti – s cestovinami, ryžou, nokami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!