Vepřový perkelt / pörkölt /
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa
- (použila jsem plec)
- 3 cibule
- 2 barevné papriky
- 4 rajčata
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- pasta Perkelt (viz foto, nemusí být)
- 1 lžíce sádla
- sůl
Postup Vepřový perkelt / pörkölt /
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět. Přidáme maso, pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu a mírně podlijeme.
Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná pokrájená rajčata, (zalijeme je vařící vodou, zchladíme a potom je snadno sloupneme), jemné nudličky paprik a doděláme doměkka.