Vepřový perkelt / pörkölt /

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa
(použila jsem plec)
3 cibule
2 barevné papriky
4 rajčata
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
pasta Perkelt (viz foto, nemusí být)
1 lžíce sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět. Přidáme maso, pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu a mírně podlijeme.

  2. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná pokrájená rajčata, (zalijeme je vařící vodou, zchladíme a potom je snadno sloupneme), jemné nudličky paprik a doděláme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!