Vepřový mozeček smažený

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Vepřový mozeček 300 g
sůl
mouka hladká
vejce
strouhanka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý mozeček opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a z mozečku odstraníme žilkování. Jde to jednoduše - žilky vezmeme na straně a opatrně zvedáme(je to taková síťka žilek) a sundáme z mozečku aby zůstal čistý.

  2. Poté mozeček osolíme a obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  3. Vložíme do horkého oleje (ne rozpáleného), olej musí po ponoření řízečku bublat, ale nesmí ho hned opéct. Smažíme z obou stran asi 3-4 min. Řízečky mají být osmažené do zlatova a po rozkrojení má být mozeček tuhý, ne mazlavý. Podáváme s vař. bramborem, tatarkou a zeleninovým salátem, nebo čerstvým chlebem. My si k tomu ještě smažíme cibulové kroužky, moc nám to dohromady chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!