Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřové jazyky
3 velké snítky rozmarýnu i s dřevnatým stonkem
1 lžička soli
300 ml vody
Dále budeme potřebovat:
50 ml vody + vývar z jazyků
1 kostku kvalitního zeleninového bujónu
1 velkou mrkev
1 silnější plátek celeru
1 menší petržel
2 stroužky česneku
1 cibuli
sůl
mletý pepř na dochucení
plátek másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut.

  2. Hrnec ochladíme, jazyky vytáhneme, ponoříme do studené vody a pak sloupneme.

  3. Sloupnuté jazyky vložíme do vývaru, přidáme 50 ml horké vody, všechny zbývající suroviny, hrnec opět uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum, vaříme 10 minut.

  4. Po ochlazení hrnec otevřeme, všechny suroviny děrovanou naběračkou vytáhneme a jazyky uchováme v teple.

  5. Část mrkve nakrájíme na drobné kostičky a zbytek, včetně ostatní zeleniny, prolisujeme přes jemné síto zpět do vývaru. Přidáme plátek másla, kostičky mrkve, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a minutku provaříme.

  6. Jazyky nakrájíme na porce a na talíři přelijeme horkou šťávou. Na přílohu se hodí kuskus nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!