Vepřový guláš s klobásou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g krkovice nebo plece
250 g klobás (měla jsem moravské)
3 větší cibule
2-3 stroužky česneku
250 ml černého piva
vývar nebo voda podle potřeby
lžíce hladké mouky
plná lžíce sádla
2-3 lžíce lžíce papriky (dala jsem uzenou)
pálivá paprika nebo chilli
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno a klobásy na kolečka. Na sádle orestujeme cibuli s kmínem do hnědé barvy, ale nespálit.

  2. Přidáme maso a zprudka ho opečeme. Vsypeme papriku, sůl a česnek nakrájený na plátky. Po zamíchání maso zaprášíme moukou a zalijeme pivem.

  3. Přivedeme k varu a podle potřeby dolijeme vývar. Vaříme a až bude maso poloměkké, přihodíme klobásu a dovaříme do měkka.

  4. Guláš dochutíme pepřem a podle chuti můžeme přidat ještě utřený stroužek česneku a chilli. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!