Vepřové závitky se zelím a omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové kýty (kotlety)
10 dkg anglické slaniny
1/2 skleničky malé skleničky sterilovaného zelí
hořčice
sůl
pepř dle chuti
2 kostky masoxu
cibule
olej
1/2 smetany ke šlehání (na vaření)
hladká mouka na zahuštění
voda na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, posypeme solí, pepřem z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na jeden konec dáme trochu zelí. Poté začneme balit od té strany, kde je zelí, do závitku a převážeme nití.

  2. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme cibuli, poté osmažíme závitky z obou stran. Zalijeme vodou, přidáme masox a sůl. Uzavřeme a vaříme asi 30 min.

  3. Závitky vyjmeme, uchováváme v teple. Omáčku přes cedník přecedíme (aby tam neplavala cibule), zalijeme smetanou, dle chuti dochutíme (hořčice, sůl, pepř) a dle potřeby ještě zahustíme. Hotovou omáčkou přelíváme závitky, podáváme s rýží. Varianta: Cibuli v omáčce rozmixujeme, zahustí nám ji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!