Vepřové závitky se zelím a kečupem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 řízky nebo kotlety
sklenice sterilovaného zelí
kečup
sůl
pepř
plnotučná hořčice
1/2 kostky Masoxu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Sklenici zelí slijeme, zelí vložíme do kastrůlku, přidáme 1/2 kostky masoxu a vodu a chvíli podusíme.

  2. Část podušeného zelí dáme na řízky, ty svineme do závitků a zajistéme párátkem nebo ovážeme nití.

  3. V pekáčku rozehřejeme olej a závitky na něm opečeme ze všech stran, pak přidáme zbylé zelí, kečup (já dávám celý malý sladký kečup), trochu podlijeme a dáme péct do trouby.

  4. Upečeme do měkka. Podáváme s bramborovým knedlikem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!