Vepřové závitky s houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Náplň (smaženice):
miska pokrájených lesních hub
1 lžíce sádla
1 cibule
kmín
sůl
sušený nebo čerstvý česnek
pepř
2 vejce
----------
6 plátků krkovice
lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
200 ml smetany ke šlehání
2 snítky tymiánu
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme houby, osolíme, okořeníme česnekem a podusíme doměkka. Zasmažíme vajíčkem a necháme zchladnout.

  2. Plátky krkovice rozklepeme dotenka, posolíme, popepříme a pomažeme hořčicí. Na každý dáme lžíci smaženice a opatrně zamotáme. Spojem dolů položíme do přiměřeně velkého pekáčku, obložíme pokrájenou cibulí, přidáme snítky tymiánu. Zalijeme tekutou smetanou.

  3. Přikryté (třeba alobalem) pečeme na cca 180 st. doměkka, tj. asi hodinu a půl. Pak odkryjeme, závitky podle potřeby a barvy otočíme a dopečeme dozlatova.

  4. Jako příloha mohou být brambory, kaše, zelenina, těstoviny... my měli cuketu dušenou na páře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!