Vepřové stripsy s rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřových nudliček na čínu – už je takhle dostanete, takže nakrájené
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 jarní cibulky
1 pórek – jeho bílou část
1 feferonka
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce hnědého cukru
2 lžičky sušeného zázvoru
sůl
100 ml vývaru
2 hrstě zmražené čínské zeleninové směsi
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky sezamového oleje
1 stonek řapíkatého celeru

Postup přípravy receptu

  1. Masové nudličky dáme do mikrotenového sáčku, přidáme kukuřičný škrob a dobře protřepeme, aby se škrob dostal na všechny nudličky vlastně rovnoměrně. Rozpálíme olivový olej se sezamovým a opečeme dozlatova nudličky. Asi tak 5 minut. Dáme stranou.

  2. Nakrájíme pórek na kolečka, stejně tak jarní cibulky a nadrobno nakrájíme feferonku. Vše orestujeme ve stejné pánvi. Přidáme čínskou zeleninovou směs. Vrátíme do pánve vepřové nudličky. Přidáme zázvor a promícháme.

  3. Mezitím si smícháme sojovou omáčku s rýžovým octem a hnědým cukrem. Zalijeme omáčkou a promícháme. Pak ještě přidáme vývar. Vše krátce povaříme. Mezitím uvaříme rýži, tentokrát do vody přidáme nakrájený řapíkatý celer.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!