Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky libového vepřového masa
1 velký oloupaný celer nakrájený na silnější proužky
1 velká oloupaná a na kolečka nakrájená cibule
pepř
sůl
grilovací koření
vylisovaná šťáva z jednoho citronu
100 gramů nastrouhaného eidamu
čerstvý rozmarýn
olej
anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujeme.

  2. Celer osolíme a polijeme citronovou šťávou a v kastrolu dusíme do poloměkka a přidáme cibuli a ještě chvilku dusíme.

  3. Pečící nádobu si vylijeme trochou oleje a vložíme ogrilované plátky masa, posypeme čerstvým pokrájeným rozmarýnem, navršíme na ně celer s cibulí z kastrolu a zasypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéci.

  4. Na grilovací pánvi si mezitím ještě ogrilujeme na plátky pokrájenou anglickou slaninu. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!