Vepřové srdce v křenové omáčce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřová srdce
- 2 dkg slaniny
- 4 dkg másla
- 1/4 l smetany
- 2 lžíce hl. mouky
- 3 lžičky strouhaného křenu
- sůl
- Vegeta
- kolečko citrónu
Postup Vepřové srdce v křenové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky.
V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku.
Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček, přidáme koření, křen, citrón a několik minut povaříme.
Potom vyndáme citron a za stálého míchání vlijeme smetanu.
Vložíme maso, dosolíme a již nevaříme.