Vepřové srdce v křenové omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

2 vepřová srdce
2 dkg slaniny
4 dkg másla
1/4 l smetany
2 lžíce hl. mouky
3 lžičky strouhaného křenu
sůl
Vegeta
kolečko citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky.

  2. V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku.

  3. Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček, přidáme koření, křen, citrón a několik minut povaříme.

  4. Potom vyndáme citron a za stálého míchání vlijeme smetanu.

  5. Vložíme maso, dosolíme a již nevaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!