Vepřové srdce na kmínu a slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

3 ks vepřových srdcí
2 větší cibule
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
3 kávové lžičky mletého kmínu
15 dkg uzené slaniny
1/2 litru vývaru z kostí
hl. mouka
máslo
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje.

  2. Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme.

  3. Srdce důkladně očistíme a rozkrojíme na poloviny.

  4. Přidáme do tlakového hrnce a lehce orestujeme.

  5. Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list, sůl a pepř dle chuti.

  6. Dusíme (tlakujeme) do měkka asi 30 minut.

  7. Poté vyjmeme půlky srdcí a nakrájíme na menší kousky.

  8. Z vývaru za pomocí máslové jíšky vytvoříme lahodnou omáčku.

  9. Přidáme nakrájená srdce a provaříme 15 minut.

  10. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!