Vepřové španělské závitky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
3 vejce
6 plátků anglické slaniny
3 nakládané okurky
1 velká cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce hořčice
1 lžíce sádla
worcester
tmavá jíška
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, z cibule odkrojíme 3 plátky a zbytek nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na podélné plátky a polovinu jich překrájíme nadrobno. Z očištěného masa nakrájíme 3 plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Na každý plátek masa položíme 2 kousky slaniny, 2 čtvrtky vejce, cibuli a okurku. Pevně srolujeme a svážeme nebo sepneme jehlou, párátkem nebo svorkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a na něm dozlatova osmažíme cibuli, kterou pak odsuneme stranou, a na volném místě ze všech stran orestujeme závitky a protlak. Podlijeme částí horkého vývaru, zakryjeme poklicí. Dle potřeby přiléváme vývar a zvolna dusíme, dokud není maso měkké.

  3. Závitky vyndáme a udržujeme teplé. Přilijeme vývar a zahustíme domácí (lze i koupenou) jíškou, a povaříme do požadované hustoty. Do omáčky vložíme zpět závitky, zbylá pokrájená vejce, nakrájenou okurku, a zakápneme worcesterem. Podáváme nejlépe s rýží, ale lze i s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!