Vepřové se zeleninkou v jednom hrnci a mikrovlnce

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

300 g vepřového masa
2 bílé papriky
6 cherry rajčátek
drobnější brambory (dle počtu strávníků)
sádlo nebo jiný vhodný tuk do hrnce
Na marinádu:
2 PL oleje
mletý koriandr
černý mletý pepř
1 PL koření krkovička s česnekem
2 dcl bílého suchého vína

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na marinádu smícháme a ochutnáme dle své chuti, já už nepřisolovala. Koriandr a pepř přidávejte pomalu, aby nebylo překořeněno, já dala každého cca 1 KL, ale tu opravdu záleží na chuti.

  2. Vepřové maso nakrájíme na sousta a ponoříme do marinády alespoň na 3 hodiny, občas promícháme, obrátíme.

  3. Do vhodného hrnce do mikrovlnky vložíme tuk, necháme rozehřát, přidáme okapané maso a bez podlití necháme zatáhnout při 350 W asi 3 min. Jednou během této doby promícháme.

  4. Pak podlijeme marinádou, jen do výše masa a vlníme v zakryté nádobě při 350 W dalších 5 minut.

  5. Přidáme očištěné brambory nakrájené na kousky a vlníme při tomtéž výkonu cca 7 minut, kontrolujeme množství marinády, ale já už přidávat nemusela.

  6. Když jsou hlavně brambory poloměkké (maso už by mělo být měkké)přidáme nakrájenou papriku a rajčátka a ještě vlníme cca 5 min. Zelenina by měla být na skus, ne rozvařená, ale ani ne tuhá (hlavně brambory)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!