Vepřové s muškátovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 0,5 kg vepřové plece
- 0,5 kg syrové brokolice
- 2 velké mrkve
- 1 velká cibule
- 1/2 KL mletého muškátového květu
- 1/2 KL mletého muškátového oříšku
- 1 KL mleté uzené papriky
- 1/2 KL mletého černého pepře
- sůl
- 2 lžíce másla
- hladká mouka na jíšku
- olej
- vývar na podlití
- zakysaná smetana
Postup Vepřové s muškátovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem.
V polovině dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, muškátový oříšek a mletou papriku. Dále dusíme a podléváme. Ke konci dušení přidáme brokolici, rozdělenou na růžičky, cibuli nakrájenou na kolečka a muškátový květ.
Necháme chvíli podusit, aby brokolice změkla (nesmí se rozvařit) a pak zahustíme jíškou z másla a mouky. Na talíři dáme na omáčku kopeček zakysané smetany.