Vepřové s muškátovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg vepřové plece
0,5 kg syrové brokolice
2 velké mrkve
1 velká cibule
1/2 KL mletého muškátového květu
1/2 KL mletého muškátového oříšku
1 KL mleté uzené papriky
1/2 KL mletého černého pepře
sůl
2 lžíce másla
hladká mouka na jíšku
olej
vývar na podlití
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme, aby se maso zatáhlo. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem.

  2. V polovině dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, muškátový oříšek a mletou papriku. Dále dusíme a podléváme. Ke konci dušení přidáme brokolici, rozdělenou na růžičky, cibuli nakrájenou na kolečka a muškátový květ.

  3. Necháme chvíli podusit, aby brokolice změkla (nesmí se rozvařit) a pak zahustíme jíškou z másla a mouky. Na talíři dáme na omáčku kopeček zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!