Vepřové s houbami a smetanou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
2 cibule
houby ve slaném nálevu
200 ml smetany
sůl
pepř
tuk na smažení (Ceres soft)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové omyjeme, nakrájíme na plátky, posolíme, opepříme a rozložíme do pekáče, který vymastíme tukem. Maso přesypeme nadrobno nakrájenými cibulemi a nahoru naklademe houby. Přilijeme asi 1-2 deci vody a dáme péct do trouby na 200°C asi na jednu hodinu.

  2. Během pečení poléváme maso a houby výpečenou šťávou s vodou. Po hodině by měla být všechna voda vypařena a maso by mělo být již měkké.

  3. V tu chvíli pekáč vyndáme a přelijeme vše smetanou. Vložíme zpět do trouby a pečeme dalších asi 20 minut dokud smetana nezhoustne.

  4. Podáváme s vařenými bramborami, které si připravíme během pečení. Osobně si ještě k jídlu dávám trochu tatarky. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!